ASF Corporal Past Papers

ASF Past Papers Corporal Held on 21-12-2023

Question #1: Lahore Resolution was passed on ________? Answer: 23 March 1940 Question #2: X-rays have been discovered by ______? Answer: Wilhelm Conrad Roentgen Question #3: A fireman jumped ________ window. Answer: out Question #4: Quaid-e-Azam died of which disease? Answer: tuberculosis Question #5: When was All India Muslim League founded? Answer: 30 December 1906

ASF Past Papers Corporal Held on 20-12-2023

  1. Nearest planet to the sun is _____? Answer: Mercury
  2. 18 is 75 percent of what number? Answer: 24
  3. Jerusalem is the Holy City of ______? Answer: All of them
  4. The Pamphlet ‘Now or Never’ was written in 1933 by ______? Answer: Chaudhary Rehmat Ali
  5. Who was the first Punjabi language poet? Answer: Waris Shah
  6. Thomas Cup is associated with which game? Answer: Badminton
  7. What is Big Ben? Answer: Clock at British parliament building
  8. Choudhry Rehmat Ali first used the word ‘Pakistan’ in his pamphlet ‘now or never’ in which year? Answer: 1933
  9. Banbhore or Bhambore, is an ancient city lies near _______? Answer: Thatta
  10. Where is Quaid-e-Azam solar park located? Answer: Bahawalpur
  11. The Capital of Canada is _____? Answer: Ottawa
  12. Muslim League was founded in which year? Answer: 1906
  13. When Hajj was made compulsory? Answer: 9 A.H
  14. Quaid-e-Azam joined All India Muslim League in _____? Answer: 1913
  15. Namaz-e-Kasoof is offered at the time of ____? Answer: Solar eclipse
  16. Which animal is the national animal of Pakistan? Answer: Markhor
  17. He sat _____ the shadow of the tree. Answer: Under
  18. The Largest Desert of Pakistan is? Answer: Thar Desert
  19. Aurangzeb died in ______? Answer: 1707
  20. Who was the first person in Space? Answer: Yuri Gagarin
  21. The most brightest planet is ______? Answer: Venus
  22. How many Madni Surahs are there? Answer: 28
  23. Lahore is situated on the bank of which river? Answer: Ravi
  24. Which is the second largest desert in the world after the Sahara desert? Answer: Arabian Desert
  25. A fire man jumped ________ window. Answer: out
  26. Where is Masjid-e-Nabvi located? Answer: Madina
  27. The bridge is completed in 20 days by 80 men. How long will it take 70 men to complete the work? Answer: 23 days
  28. 121 is how much above 100? Answer: 21
  29. On which river will the Kalabagh Dam be constructed? Answer: Indus
  30. Which city is called the city of mosques (Masjid)? Answer: Dhaka
  31. The first Atomic bomb was detonated on which city? Answer: Hiroshima city
  32. Kalabagh Dam is planned to be built on the River ____. Answer: Indus
  33. Pakistan successfully tested five nuclear devices at Chaghi on: Answer: May 28, 1998
  34. Shandur Pass connects which of the following? Answer: Chitral with Gilgit
  35. Vasco de Gama was a native of _______? Answer: Portugal
  36. River Kabul joins Indus at? Answer: Attock
  37. “Majlis” is the Parliament of: Answer: Iran
  38. Alexander invaded India in __________? Answer: 327 BC
  39. What is the Currency of Ireland? Answer: Euro
  40. Jakarta is the capital of: Answer: Indonesia
  41. One nautical mile is equal to how many kilometers? Answer: 1852 kilometers
  42. Silicon valley is in ___________? Answer: California
  43. Columbus ______ America more than four years ago. Answer: Had discovered
  44. Dina Wadia was the daughter of Muhammad Ali Jinnah and was born on _________? Answer: 15 August 1919
  45. The largest living bird is ___________? Answer: Ostrich
  46. John ____ force himself to work on till late in the night. Answer: Could
  47. I am looking forward for admission_______ in a private or government college. Answer: Either
  48. He is fond _______ drawing. Answer: Of
  49. Heathrow International Airport is located in which city? Answer: London
  50. What is the Currency of Ireland? Answer: Euro
  51. Jakarta is the capital of: Answer: Indonesia
  52. One nautical mile is equal to how many kilometers? Answer: 1852 kilometers
  53. Silicon valley is in ___________? Answer: California
  54. Columbus ______ America more than four years ago. Answer: Had discovered
  55. Dina Wadia was the daughter of Muhammad Ali Jinnah and was born on _________? Answer: 15 August 1919
  56. The largest living bird is ___________? Answer: Ostrich
  57. John ____ force himself to work on till late in the night. Answer: Could
  58. I am looking forward for admission_______ in a private or government college. Answer: Either
  59. He is fond _______ drawing. Answer: Of
  60. The synonym of ‘Advice’ is? Answer: Guidance
  61. What is the name of the currency of Turkiye? Answer: Turkish Lira
  62. How many international languages are recognized by the United Nations? Answer: 6
  63. I said it _____ his face. Answer: To
  64. The insects are a great nuisance _____ us. Answer: To
  65. The new owners of the paper changed the _____ completely. Answer: Layout
  66. Which number will come next? 3, 5, 7, 10, 12, 14, 24, 26, _____ Answer: 28
  67. Don’t let him _____ you. Answer: Deceive
  68. Choose the synonym of ‘Adhere’? Answer: Stick

ASF Past Papers Corporal Held on 19-12-2023

  1. The “Law of Gravitation” was discovered by _____? Answer: Isaac Newton
  2. The oldest Barrage on the Indus River is _______? Answer: Sukkur Barrage
  3. Which is the capital of Tajikistan? Answer: Dushanbe
  4. Headquarters of International Civil Aviation Organization (ICAO) located in ______? Answer: Montreal
  5. Manama is the capital of which Asian country? Answer: Bahrain
  6. The Muslim historian and thinker, Ibn Khuldun, was born in ___________? Answer: Tunisia
  7. Keenjhar lake is located in which district of _______? Answer: Thatta
  8. How many Surah in Holy Quran? Answer: 114
  9. Which of the provinces is the smallest in population? Answer: Balochistan
  10. The International Islamic University is in _____? Answer: Islamabad
  11. Where did Allama Iqbal make his first public proposal for a separate state for Muslims? Answer: Allahabad
  12. ‘Burj al Khalifa’ the tallest standing structure at present is located in ________? Answer: Dubai
  13. Which river is often mentioned in the Bible? Answer: Jordan
  14. The Capital of Belgium is ____? Answer: Brussels
  15. Aligarh School was founded by? Answer: Sir Syed Ahmed Khan
  16. The last surah of the holy Quran is? Answer: Surah Naas
  17. Quaid e Azam left the Indian National Congress in ___________? Answer: 1913
  18. “Kindergarten” refer to _____________? Answer: a nursery school
  19. In which year Pakistan won the T-20 World Cup? Answer: 2009
  20. Ethiopia was earlier known as ____________? Answer: Abyssinia
  21. Status quo (choose the most appropriate similar word)? Answer: the same state as before
  22. Pima Facie (choose the most appropriate similar word)? Answer: at first view
  23. Nostalgic (choose the most appropriate similar word)? Answer: homesick
  24. Ten miles ________________ a long day to walk. Answer: is
  25. 15 men can work a job in 12 days. How long will it take 9 men to do the work? Answer: 20 days
  26. 99 x 4 = ? Answer: 396
  27. The 2nd smallest planet in our solar system is ___________? Answer: Mars
  28. Which surah is known as the Heart of Holy Quran? Answer: Surah Yaseen
  29. Nasir bought a practical book for Rs. 60 and sold it for Rs. 40. How much loss did he get? Answer: 20
  30. President Ayub Khan wrote a book called ___________? Answer: Friends Not Masters
  31. Battle of Khandaq was fought in _________? Answer: 5 AH
  32. 99 + 77 + 55 + 33 + 11= ______? Answer: 275
  33. Guddu thermal power plant is located in which district of Sindh? Answer: Kashmore
  34. This is the best _______we can do. Answer: that
  35. The term Aqua means______? Answer: Water
  36. What number will come next? 1, 2, 4, 8, 16? Answer: 32
  37. People’s Republic of China was founded in: Answer: 1949
  38. Which of the following is a Rabi Crop? Answer: Mustard
  39. The ASF is mainly responsible for security of __________? Answer: airports and aircraft
  40. I want a place where I can work without ______. Answer: Interruption
  41. Wright brothers are famous for ____? Answer: Invention of Airplane
  42. My finger is still _____ where I caught it in the door yesterday. Answer: Bruised
  43. Of the three brothers, Sam is the_____. Answer: Tallest
  44. Security arrangements have been tightened up in all _____ areas. Answer: Sensitive
  45. What is the similar word of “demise”? Answer: Death

All copyrights Reserved by MCQsAnswers.com - Powered By T4Tutorials